In een omgeving die continue in verandering is, wordt van organisaties verwacht dat zij snel, flexibel en innovatief reageren hierop. Bijvoorbeeld om de concurrent voor te kunnen blijven, om aan complexe(re) vragen van hun klanten te kunnen voldoen, of om de aantrekkingskracht van uw organisatie te behouden of te vergroten voor personeel. Van medewerkers vragen we om klantgerichter te werken en bereidheid om te veranderen, snel te leren en informatie zich sneller eigen te maken en te delen met anderen.

Als werkgever wilt u uw medewerkers stimuleren en ondersteunen om zich te ontwikkelen. Dat draagt bij aan de groei van henzelf en uw onderneming. Investeren in ontwikkeling van uw personeel levert u naast deskundig, bekwaam en duurzaam inzetbaar personeel ook gemotiveerde en tevreden medewerkers op.

 

Ontwikkeling van uw organisatie

U besluit om meer aandacht te gaan besteden aan de opleiding en ontwikkeling van uw personeel en daarmee aan uw organisatie. Maar hoe pakt u dat aan? Hoe zorgt u ervoor dat de leerdoelen aansluiten bij uw organisatiedoelen? Welk manier van leren past het beste bij de medewerkers en uw organisatie? Hoe organiseert u leren in uw organisatie zodat het effect blijvend te zien is in de performance? En hoe houdt u de kosten laag?

 

En dat is waar Skilde u bij kan helpen

 

Iedere organisatie is uniek en verdient een unieke aanpak. Skilde ziet wat de behoefte is vanuit uw organisatie en zet de best passende tools in, met daarbij een scherp oog voor de verhouding tussen investering en effect.