In een vrijblijvend kennismakingsgesprek luister ik graag naar welke koers u vaart met uw organisatie. Wat gaat er goed en waar wilt u graag nog stappen in zetten? Hoe ziet uw ideale organisatie eruit?

 

Samen bespreken we wat de impact is wanneer opleiden en ontwikkelen, het leren (meer) aandacht krijgt in uw organisatie. Wat betekent dit voor uw organisatie als het gaat om motivatie en werktevredenheid, winstgevendheid, innovatief vermogen, klanttevredenheid, het aantal ‘ongelukken’ op de werkvloer?

 

Samenwerken

Wanneer u na ons gesprek besluit dat u meer aandacht aan leren in uw organisatie wilt geven, en daarbij hulp nodig heeft, maak ik een voorstel voor onze samenwerking. Skilde sluit altijd aan bij wat er in uw organisatie al is. In het voorstel geef ik mijn advies wat nodig is voor het maken van een volgende stap. Ook kijk ik naar de inspanning die vanuit uw organisatie nodig zal zijn hiervoor.

 

Er kan worden afgesproken dat de organisatie zelf verantwoordelijk is voor de uitvoering, waarbij we op vaste momenten de voortgang evalueren en de plannen waar nodig aanpassen. Maar er kan ook worden afgesproken dat Skilde de verantwoordelijkheid voor de uitvoering op zich neemt. U kunt Skilde dan zien als een tijdelijke uitbreiding van uw organisatie die u het werk uit handen neemt.

 

Goed om te weten: Skilde is geen trainingsbureau dat zelf trainingen geeft. Wel ondersteunt Skilde u bij de inkoop en ontwerp van de juiste trainingen wanneer dat een goede oplossing is voor uw ontwikkelingsvraagstuk. Skilde sluit aan bij de partijen waar u mogelijk al mee samenwerkt en kan in aanvulling daarop putten uit een groot netwerk.