Het volgen van een training is vaak de eerste reactie op de vraag om het personeel te ontwikkelen, het aanpakken van een probleem of inzetten van een verandering, maar is dit daadwerkelijk de juiste oplossing? Ik laat graag zien dat opleiden en ontwikkeling van personeel zoveel meer is dan het laten volgen van een cursus of training, dat leren en presteren hand in hand gaan en dat ontwikkeling van je personeel niet altijd veel hoeft te kosten.

 

Skilde is geen trainingsbureau, dat betekent dat ik zelf geen training of coaching geef. Wel ondersteun ik bij de inkoop en ontwerp van de juiste trainingen / leer (werk) trajecten wanneer dat een goede oplossing is voor jouw vraagstuk. Ik sluit aan bij de partijen waar je mogelijk al mee samenwerkt en kan in aanvulling daarop putten uit een groot netwerk.

Ik vind het belangrijk dat leerinterventies daadwerkelijk bijdragen aan de doelstellingen van de organisatie of aan het oplossen van een probleem. Mijn uitgangspunt is dan ook dat het leren en werken zo dicht mogelijk bij elkaar staan. Daarnaast kijk ik ook het effect op langere termijn en zet bij het ontwerp in op een duurzaam resultaat.

 

Hieronder een aantal voorbeelden van opdrachten die ik heb gedaan. Meer weten hierover of mijn ervaring past bij jouw vraagstuk? Neem dan contact op.

Ervaring


Arriva

Vakbekwaamheid van rijdend personeel (chauffeurs, machinisten en BOA’s), verbeterprojecten voor o.a. procesinrichting en automatisering, leiden van Vakgroepen, ontwikkelen learning tracks, toezien op kwaliteit opleiders. Gewerkt met systemen Afas, Archipel.

 

Enexis netbeheer

Tijdelijke ondersteuning als opleidingscoördinator voor twee vestigingen voor Operations Support Technisch Vakmanschap. Betrokken bij begeleiding en ondersteuning van praktische opleidingen van (nieuw) uitvoerend personeel: BEI/ VIAGG,  MBO 3 /4, Uitvoerdersacademy, Engineering Academy, PAC academy, Digitaal Veiligheidspaspoort, EVC trajecten.

HZPC aardappelhandelshuis

Ontwerp en organisatie van leeeractiviteiten rondom de implementatie ERP systeem. Leerinterventies gericht op kunnen werken met het nieuwe systeem en aandacht voor de verandering in werkwijze en cultuur in een internationale omgeving (vervanging van zwangerschapsverlof).

Countus Accountants & Adviseurs

In samenwerken met HR adviseurs een leerlijn voor assistent accountants ontwikkeld, opbouw en positionering Countus Academy, maken van opleidingsplannen voor accountants en fiscalisten.

IJB Groep betonproducten

Implementatie Afas cursusmanagement, opbouw van IJB academie, opstarten MBO opleiding Funderingswerker ism SBB,  coördinatie van GPI trainingen, BHV, TCVT, medische keuringen, diverse veiligheidstrainingen, VCA

MOORE MKW Accountants & Adviseurs

Opstellen opleidingsplannen, ontwikkeling leerwerktrajecten, Leiderschapsontwikkeling/MD inkopen, plannen en organiseren en evalueren van cursussen/courses, verandertrajecten,ontwikkeling en implementatie Performance management system, ontwikkeling MOORE MTH Academy, coördinatie praktijkstage AA en RA opleiding, gebruik LMS, coördinatie coaching, beoordeling individuele opleidingsaanvragen, coördinatie Permanente Educatie, inzet en toelichting assessments.

KMM Groep

Begeleiden en organiseren van Management Traineeship, ontwikkeling leiderschapstrajecten, opbouwen interne academie, inzet digitale leeromgeving, adviseren van de bedrijven die bij de KMM groep horen bij opleidingsvraagstukken, coördinatie en evaluatie interne opleidingsaanbod.

MC Groep ziekenhuizen

Voorbereiden van (CZO) accreditaties, inrichten van BBl trajecten, coördineren en adviseren bij opleidingsplannen, schrijven van een strategisch opleidingsplan.